Ο Ρόλος της Διατροφής στην Αντιμετώπιση Ιικών Ασθενειών

/ Blog

3μηνο Πρόγραμμα από το E-Learning του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Αθηνών

Σκοπός του Προγράμματος είναι να αναλυθεί και να εξεταστεί ο ρόλος των αντιφλεγμονωδών τροφίμων, της ισορροπημένης διατροφής, όπως είναι η Μεσογειακή, και της άσκησης στην καταπολέμηση της χρόνιας φλεγμονής, προκειμένου να αυξηθεί η προστασία έναντι των νέων ιών, όπως ο ιός Covid-19 και ο ιός της γρίπης. Το πρόγραμμα επίσης αποσκοπεί στην εξοικείωση των εκπαιδευομένων με το σχεδιασμό νέων λειτουργικών τροφίμων κατά της φλεγμονής και των νέων ιών.

Το πρόγραμμα: Ο Ρόλος της Διατροφής στην Αντιμετώπιση Ιικών Ασθενειών

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημίου/ ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής, καθώς και σε αποφοίτους μεταλυκειακής εκπαίδευσης με σπουδές συναφούς αντικειμένου. Ειδικότερα απευθύνεται σε πτυχιούχους Βιολογικών και Ιατρικών Επιστημών καθώς και σε στελέχη που εργάζονται στο φαρμακευτικό και διατροφικό τομέα.

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο Ζαμπετάκης Ιωάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Λίμερικ της Ιρλανδίας, ο οποίος έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης